BlogGelaagd of gehard glas: kies uw veiligheidsglas à la carte
19 juni 2019

Gelaagd of gehard glas: kies uw veiligheidsglas à la carte

Als bouwprofessional bent u verplicht om verder te kijken dan het puur esthetische. Zeker als het over beglazing gaat. Maar wat als we vertelden dat u geen toegevingen hoeft te doen? Veilig en tegelijkertijd visueel top. Van een standaard doorvalbeveiliging tot bescherming tegen een kogelregen. Gelaagd of gehard glas: hoe maakt u met ons veiligheidsglas het verschil?

Gelaagd glas: voordelen op maat

Het beste bewijs dat u geen toegevingen hoeft te doen? Maak kennis met ons gelaagd glas. Door verschillende soorten tussenlagen toe te voegen tussen de verschillende glasbladen maken we het mogelijk om meerdere functionaliteiten met elkaar te combineren. Brand- én kogelwering, al dan niet in combinatie met een mooie print? De keuze is aan u.

Dankzij onze nieuwe vacuümlaminator beheersen we dit proces – als één van de weinigen in de Benelux – helemaal tot in de puntjes. U krijgt van ons dus een oplossing op maat, aan de allerhoogste kwaliteit.

Gehard glas: extreem flexibel, extreem sterk

Bij gehard glas gaan we de veiligheid niet in lagen integreren, maar met een thermisch proces opwekken, door het glas voor te spannen. Dat doen we door het glas op te warmen tot boven de 600°C en meteen weer te koelen. Hierdoor kan het glas enorme druk- en trekspanningen aan. Het resultaat is veiligheidsglas dat tot wel zeven keer sterker is dan standaardbeglazing.

Hoe sterk dit glas werkelijk is? Collega Geert Van Eemeren deed zelf de test. Bekijk het in onderstaand filmpje.

Gelaagd of gehard glas voor uw project?

Nu dat u weet dat u heel wat keuzemogelijkheden heeft: wat is de volgende stap? Dankzij onze unieke expertise, R&D en jarenlange ervaring kunnen we perfect inschatten met welke oplossing uw project het meest is gebaat. Steeds met respect voor uw budget. Wil u graag de koppen eens samen steken? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bekijken meteen de mogelijkheden.

© Lerobel 2020