ProjectenAchmeatoren, Leeuwarden

Achmeatoren, Leeuwarden

Dit kantorencomplex met de Achmeatoren van 114,6 meter hoog en 26 verdiepingen is één van de hoogste wolkenkrabbers in Noord-Nederland.

De bovenbouw bestaat eigenlijk uit twee volumes die in elkaar zijn geschoven. Een toren van 68 meter hoog schuift in een hogere toren van 114 m. De hoge toren is bekleed met egaal zwart graniete, panelen, de lagere toren met genuanceerd grijs graniet.

De onderbouw is als contrast met de bovenbouw zo transparant mogelijk gehouden. Het is opgebouwd uit grote gehard glazen elementen. Het dak van de onderbouw is eveneens met veel glas gedetailleerd. Daarmee wordt een spanning opgeroepen van een lichte glazen doos waarop een zware, massieve toren staat.

„Spanning tussen glazen doos en de twee granieten torens die er op lijken te staan.”

Op de begane grond bevindt zich een glazen arcade die aan de belangrijke voetgangersroute vanaf het station naar de binnenstad ligt.

  • Bouwheer

    Avéro Achmea
  • Architect(en)

    Bonnema Architecten
  • Locatie

    Lange Martktstraat 26, 8911 AD Leeuwarden

Zelf een vraag of een complex project?
Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Meer
dan glas verwerken

80 jaar vakmanschap

We zijn specialist in het verwerken van glas – van eenvoudig tot zeer complex. Al bijna 80 jaar verwerken en bewerken we glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen.

Gebogen glas dat ook isoleert. Monumentenglas dat de juiste uitstraling combineert met hedendaagse eisen qua akoestiek. Brandwerend glas dat meer doet dan enkel bescherming bieden. Hoe specifiek uw vraag ook is, we gaan de uitdaging aan om een antwoord op maat te bieden.

© Lerobel 2020