Lerobel groeide in de voorbije 80 jaar uit tot specialist in complexe glasverwerking. Als innoverend glasverwerkend bedrijf met brede interne productiemogelijkheden en jarenlange expertise willen we onze klanten ondersteunen met kwalitatieve oplossingen op maat. Om dit dagelijks waar te kunnen maken en verder te blijven groeien, steunen we op ons team van gedreven medewerkers. In onze strategie voor 2020 staat de verdere ontwikkeling van onze medewerkers dan ook centraal. Het ESF-project past dan ook perfect binnen ons breder strategiekader, want zonder gemotiveerde en geëngageerde medewerkers kunnen we niet verder groeien. We willen onze medewerkers door middel van sterke HR-fundamenten stabiliteit en ontwikkelingskansen met toekomstperspectief bieden. Het project focust zich op 4 grote doelstellingen: uitwerken van een competentiebeleid, een opleidingsbeleid, loopbaanbeleid en inzetten op coachend leiderschap.
Lerobel is sinds 2017 aan het bouwen aan de weg naar productleider in de niche van het veiligheids- en restauratieglas. Digitaliseren van de werking en innoveren op elk niveau staan hierbij centraal. Om onze medewerkers hierbij te ondersteunen, kregen we Vlaamse en Europese financiële middelen via ESF. Dit geeft ons de kan om met die te investeren in het versterken van de competenties van onze medewerkers. Met dit opleidingsproject focussen we op verschillende thema’s zoals digitale vaardigheden, communicatie, leiderschap etc.
Friesland Bank, Leeuwarden
De glazen koepel, duidelijk zichtbaar in de skyline van de stad, heeft een doorsnede van 28m en is 42m hoog. Het koepelgewelf bestaat uit een enkellaags ruimtevakwerk in een geometrisch netwerk, bevestigd tussen drie driehoekige deltaliggers. De hoofddraagconstructie van de koepel bestaat uit drie uitwendige ribben die elkaar kruisen in de top van de koepel.
Het koepelvormige ruimtevakwerk is ruim 14 meter in verticale doorsnede. Een van de drie spanten is naar beneden 12 meter verlengd als een opgehangen gordijn. De onderkant van deze opgehangen gevel ondersteunt het eigen gewicht en de veranderlijke belasting van het naastgelegen platte glazen dak van ongeveer 28 x 28m². Hierdoor kon de architect een atrium realiseren zonder kolommen in het interieur.
De ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan de akoestiek, het klimaat en de mogelijkheid van onderhoud en reiniging. Het onderhoud van het glas aan de buitenzijde gebeurt met special ontwikkelde ladders, aan de binnenzijde met een hoogtewerker. De bovenkant van de koepel is niet volledig in glas uitgevoerd voor akoestische en klimatologische redenen. Dit gedeelte is, net als de driehoekige deltaliggers, bekleed met koper.
Zelf een vraag of een complex project?
Ons team van specialisten helpt u graag verder.
Gerelateerde projecten
Bekijk alle projecten-
Markiesgebouw Brussel
Het Markiesgebouw staat op het terrein binnen de vierhoek Markiesstraat, Sint-Goedeleplein, Parochiaanstraat en Loksumstraat te Brussel. -
Stadsfeestzaal Antwerpen
Na veel vertragingen ging in 2004 de renovatie van start. Op 25 oktober 2007 opende de compleet gerenoveerde Stadsfeestzaal opnieuw zijn deuren voor het grote publiek, deze keer als luxueus shopping center. -
SQUARE Brussels Meeting Center
Het SQUARE Brussels Meeting Center geeft het voormalige Congressenpaleis op de Kunstberg opnieuw zichtbaarheid door middel van de glazen kubus die de hoofdingang vormt van het centrum.
Meer
dan glas verwerken
80 jaar vakmanschap
We zijn specialist in het verwerken van glas – van eenvoudig tot zeer complex. Al bijna 80 jaar verwerken en bewerken we glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen.
Gebogen glas dat ook isoleert. Monumentenglas dat de juiste uitstraling combineert met hedendaagse eisen qua akoestiek. Brandwerend glas dat meer doet dan enkel bescherming bieden. Hoe specifiek uw vraag ook is, we gaan de uitdaging aan om een antwoord op maat te bieden.