ProjectenHuis de Corswarem

Huis de Corswarem

Het historische herenhuis is het nieuwe hoofdkwartier van de dienst Toerisme en herbergt bovendien een Smaaksalon, waarmee Hasselt zijn status van ‘hoofdstad van de smaak’ alle eer aandoet.

Architect Vittorio Simoni ontwierp een hedendaagse uitbreiding van het pand, die naast het Uit-kantoor ook het eerste overdekte plein van Hasselt omvat.

Een van de doelstellingen van de recente verbouwing was om het herenhuis aan de zijkant opnieuw een gezicht te geven. Die bleef blind achter nadat in de jaren ’60 een rij gebouwen ernaast gesloopt werd om plaats te maken voor de TT-wijk.

Architect Vittorio Simoni ontwierp een glazen uitbreiding tegen de zijgevel van het herenhuis en trok het dak zo ver mogelijk door, zodat de ruimte eronder een overdekt plein wordt.

  • Bouwheer

    Stad Hasselt
  • Architect(en)

    Simoni Architecten
  • Locatie

    Maastrichterstraat 61-63, 3500 Hasselt

Zelf een vraag of een complex project?
Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Meer
dan glas verwerken

80 jaar vakmanschap

We zijn specialist in het verwerken van glas – van eenvoudig tot zeer complex. Al bijna 80 jaar verwerken en bewerken we glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen.

Gebogen glas dat ook isoleert. Monumentenglas dat de juiste uitstraling combineert met hedendaagse eisen qua akoestiek. Brandwerend glas dat meer doet dan enkel bescherming bieden. Hoe specifiek uw vraag ook is, we gaan de uitdaging aan om een antwoord op maat te bieden.

© Lerobel 2020